Ny tennistrener i SIF

Postet av Sørumsand IF - Tennis den 19. Apr 2017

Vår nye trener, Sven Lystad er fra Roven i Fet, mens faren hans vokste opp i Sørum. Til tross for en relativt høy alder, som han for øvrig ikke vil snakke om, er han fremdeles meget aktiv på idrettsfronten. Han er fast trippeldeltaker i Birken gjennom flere år, i tillegg kommer padling og tennis. "Mine første erfaringer med tennissporten hadde jeg faktisk på Sørumsand, som var nærmeste tennisbane, og dit syklet vi. Men, ungdomstida var nok mer preget av fotball og langrenn. Det var også i langrenn jeg startet på trenergjerningen," forteller han.
Tennisinteressen ble ytterligere vekket under studiene på Norges Idrettshøgskole der han fortsatte sin tennistrenerutdanning. "Jeg ble inspirert av pedagogikken og lærte mye om gruppeinstruksjon av Øyvind Sørvald, som nå er idrettssjef i Norges Tennisforbund", sier han.
Sven bor i Oslo og i Nordberg tennisklubb har han på fritida vært trener for både voksne og barn i 25 år. "Jeg hadde det utrolig gøy med mine faste grupper av voksne innendørs. "I tillegg hadde jeg introduksjonskurs for 2. og 3. klassinger om våren, en spennende alder".
Til daglig underviser Sven kommende fengselsbetjenter ved Kriminalomsorgens høyskole, som ligger midt i Lillestrøm.


Vår trener gleder seg til å begynne i Sørumsand tennisklubb. "Jeg er opptatt av at det skal være høy aktivitet på banen og at det slås mange slag i løpet av en time. Barnetennisen skal være preget av lekøvinger og modeller i tillegg til positive tilbakemeldinger. Det gir tennisglede sier vår nye trener."Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.