Informasjonsmøte om reguleringsprosessen ifm utbygging i Idrettsparken

Postet av Sørumsand IF den 9. Aug 2024

Har du innspill til arbeidet med detaljregulering for Sørumsand idrettspark – svømmehall og flerbrukshall på Sørumsand i Lillestrøm kommune? 

Nå starter arbeidet med detaljreguleringsplan for Parkveien 15 / Sørumsand idrettspark – svømmehall og flerbrukshall på Sørumsand. Det er Stein Halvorsen Arkitekter AS som utarbeider planen på vegne av forslagstiller Lillestrøm kommune og som med dette brevet varsler oppstart av planarbeidet.  

Frist for innspill: 16.09.2024

Informasjonsmøte avholdes: klokken 19.00, tirsdag 27. august i Klubbhuset på Sørumsand idrettspark, adresse Parkveien 15.  

Saksnummer: Plan-ID 24/00049

Dette er et møte hvor vi informerer om selve prosessen rundt detaljreguleringen.

Det vil være representanter fra Lillestrøm Kommune, SH Arkitekter og SIF sin ledelse tilstede på møtet.


Planområdet og formålet med detaljreguleringen 
Formålet med planarbeidet er å regulere både svømmehall og flerbrukshall med felles inngangsparti på den østlige delen av Sørumsand idrettspark. Tilhørende areal for parkering, kjørevei, gang- og sykkelvei, samt grøntarealer reguleres også.

Parkveien/Lyveien med tilhørende kryss ut i Vestbyveien er del av det varslede planområdet. Om dette blir en del av det endelige planområdet vil avklares i det videre arbeidet. Dersom det ikke skulle være behov for tiltak tas veien ut av planen.

I kommuneplanens arealdel er varslingsområdet satt av til bebyggelse og anlegg – kombinerte formål (tillatt arealformål: idrett/tjenesteyting). Eksisterende detaljregulering gjelder delområde F2 som er avsatt til: fotballbaner m/lysanlegg, reklameskilt, inngjerding og små kiosker. Planen skal endres slik at det tillates oppført bebyggelse og tilhørende arealer som angitt.

Planområdet er vist i kartet nedenfor. 

Naboer og grunneiere er varslet om oppstart av planarbeidet direkte ved brev. I tillegg blir det varslet oppstart med annonse i Romerikes Blad (17/8) og Indre Akershus Blad (15/8). På Lillestrøm kommunes nettsider kan du se dokumentene i saken, som referat fra oppstartsmøtet og planinitiativet fra forslagstiller: www.lillestrom.kommune.no/samfunnsutvikling/kunngjoringer-av-planer-og-horinger/varsel-om-oppstart-av-planarbeid/2024/detaljregulering-for-sorumsand-idrettspark--svommehall-og-flerbrukshall-pa-sorumsand-har-du-innspill/ 


Har du spørsmål eller ønsker opplysninger om planarbeidet som skal i gang, kan du henvende deg til Kristin Nordli, plankonsulent, 23233870 / kristin@sh-arkitekter.no

 

Ønsker du å sende innspill til planarbeidet? 
Du kan sende dine innspill og merknader til Stein Halvorsen Arkitekter AS v/Kristin Nordli, plankonsulent, Postboks 5095 Majorstuen 0301 Oslo / kristin@sh-arkitekter.no, med kopi til Lillestrøm kommune på postmottak@lillestrom.kommune.no, eller postboks 313, 2001 Lillestrøm. Merk med saksnummer Plan-ID 24/00049.